Bakan Yanık, Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti (SED) ödemelerinin Ramazan Bayramı’ndan evvel ihtiyaç sahibi yurttaşların hesaplarına yatırılacağını duyurdu.

Çocuklarımızın üstün yararı doğrultusunda korunmaya ihtiyacı olan çocukları aileleri yanında destekleyerek aile bütünlüğünü korumaya çalıştıklarını bildiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Mayıs ayı içerisinde Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) alan 139 bin çocuğumuz için 159 milyon TL ödeme yapacağız.” şeklinde konuştu.

“SOSYAL HİZMETLERDE AİLE BÜTÜNLÜĞÜNÜ ÖNCELİYORUZ”

Çocuklarımızın ailelerinin yanında büyümelerini önemsediklerini bildiren Bakan Yanık, “Sosyal hizmetlerde aile bütünlüğünü önceleyerek çocuklarımızın aileleri yanında toplumsal yaşama katılım sağlayan, sağlıklı bireyler olarak yetişmelerini istiyoruz. SED hizmetimiz çerçevesinde binlerce çocuğumuz kendi ailesinin yanında başta ekonomik yönden olmak üzere destekleyici hizmetlerimizden faydalanıyor.” diye konuştu.

Bugün itibarıyla başlayacak ödemelerin 12 Mayıs tarihine kadar hesaplara yatırılacağını bildiren Bakan Yanık, bütün çocuklar ve ailelerin Ramazan Bayramı’nı şimdiden tebrik ettiğini ifade etti.