Bakan Mehmet Özhaseki, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerinde oyunu kullanmak üzere memleketi Kayseri’ye geldi. Yukarı Talas, Final Okulları’nda 1356 numaralı sandıkta oyunu kullanan Bakan Özhaseki, oy kullanmaya eşi Neşe Özhaseki ile beraber geldi. Bakan Mehmet Özhaseki, oy kullanma işlemi sonrası yaptığı açıklamada, AK Parti iktidarları döneminde her seçimin yüksek katılımlı ve huzur içerisinde geçtiğini söyledi.

“SEÇİM DÖNEMLERİNİN KAVGASIZ VE GÜRÜLTÜSÜZ GEÇMESİ ÖNEMLİ”

Seçim dönemlerinin kavga ve gürültü olmadan geçmesinin önemli olduğuna dikkat çeken Bakan Özhaseki, “İnsanların siyasi tercihi başımızın üstünde. Bugün şöyle düşünürler, yarın daha farklı şekilde tercihlerde bulunabilirler. Bunlar hep saygıyla karşılanması gerekir. Önemli olan bu iradelerini gelip sandığa yansıtmalarıdır. Bu da Türkiye'deki gelinen demokratik olgunluğu gösterir.” dedi.

“SEÇİMLERİN SONUCU HEM ŞEHRİMİZE HEM DE ÜLKEMİZE HAYIRLI OLUR”

Yerel seçimlerin bir noktada farklı bir anlam taşıdığını vurgulayan Bakan Özhaseki “Herkes geleceğini inşa edecek insanları seçiyor. Yaşadığı şehirde, bulunduğu ilçede kimin kendisini idare etmesini istiyorsa, kimi 5 sene boyunca görmek istiyorsa ve kendi şehrine, bölgesine kim daha iyi hizmet eder diye düşünüyorsa tabi ki onu tercih ediyor. Bu da son derece önemli. Çünkü şehirlerin geleceği, oradaki yerel yöneticinin ufuklarıyla doğru orantılı. Çok şükür ben de yıllarca hizmet ettim. Şimdi arkadaşlarımız da hizmet ediyorlar. Şaibesiz, gürültüsüz, kavgasız, dedikodusuz bir ortamda geldik. Kayseri zaten kavgayı, gürültüyü sevmez. Hep barıştan, huzurdan, hizmetten yana oyunu kullanmıştır. Hamdolsun bugüne kadar böyle gördük. Ben yine öyle olacağına inanıyorum. İnşallah seçimlerin sonucu hem şehrimize hem de ülkemize hayırlı olur.” şeklinde konuştu.