AK Parti ve MHP'nin üzerinde çalıştığı düzenleme tamamlandı. Seçim yasasında değişiklikler içeren teklifin Meclis'e sevk edilmesi bekleniyor.

SEÇİM YASASINDA GERİ SAYIM 

Teklifin en önemli maddesi seçim barajı olacak. Yüzde 10 olan baraj yüzde 7'ye çekilecek. Siyasi partilerin seçime girebilmeleri için Meclis'te grup kurma şartı da kaldırılacak. Böylelikle, milletvekili transferlerinin önüne geçilecek.

KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE

Meclis'e gönderilecek bir başka düzenleme ise kadına ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetle mücadeleyi içeren acil yargı paketi olacak. Yeni düzenlemede, kadına yönelik şiddette cezalar artırılırken, iyi hal indirimine son verilecek. Cezalarda caydırıcılık esas olacak. Teklifle sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanlara yönelik tedbirler de yer alacak.

Genel Kurul'da ise Diyanet Akademisi kurulmasına ilişkin düzenleme görüşülecek. Kanun teklifine göre, Diyanet Akademisi'nde vaiz, Kur'an kursu öğreticisi, imam ve müezzinlik görevinde bulunacaklar, mesleğe başlamadan önce hizmet içi eğitime tabi tutulacak. Uzmanlık programları, seminer ve sempozyum gibi etkinliklerle nitelikli görevliler yetiştirilmesi sağlanacak.

Meclis'te bu hafta siyasi partilerin grup toplantıları da yapılacak. Liderler grup kürsüsünden milletvekillerine hitap edecek.