İstanbul merkezli 4 ayrı ilde düzenlenen operasyon kapsamında, kara para akladıkları ortaya çıkan ve haklarında gözaltı kararı verilen SBK holding ile alt şirket yöneticisi olan 19 kişiden 10'unun yakalanarak gözaltına alındığı, hakkında yurt dışı yasağı olan SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz'ın ise yurt dışında olduğu belirlendi.

Mali Suçları Araştırma Kurulu ve Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı, harekete geçerek SBK Holding ve buraya bağlı olan 6 şirketin hesaplarını incelemeye aldı. İncelemeler sonucunda 132 milyon dolarlık bir meblağın aklandığı ortaya çıktı.

ŞÜPHELİLERDEN 10'U GÖZALTINA ALINDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde, SBK Holding ve alt şirketlerinde yönetici olarak görev yapan 19 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. İstanbul merkezli 4 ayrı ilde operasyon düzenleyen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 10 kişiyi yakalayarak gözaltına aldı. Ancak, SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz da dahil 8 kişinin yurt dışında olduğu ortaya çıktı.

YURT DIŞINA ÇIKIŞ YASAĞINA RAĞMEN ÇIKTI

Ekipler tarafından gözaltına alınarak emniyete getirilen şüphelilerin buradaki işlemlerinin devam ettiği, firari konumdaki bir kişinin ise yakalanmasına çalışıldığı ifade edildi. Öte yandan, soruşturma çerçevesinde daha önceden mahkeme kararıyla şirket ve bireysel hesaplarıyla alakalı tedbir kararı alınan Korkmaz'ın hakkında yurt dışına çıkış yasağı olduğu belirlendi.