Habertürk TV’de Fatih Altaylı’nın hazırladığı TekeTek programına katılan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamaollaoğlu, iktidarı eleştirmek isterken tüm dünyanın Türkiye’nin İHA ve SİHA teknolojisinde geldiği yeri kabul ettiği bir dönemde eleştirilerde bulundu.

Son yıllarda meydana gelen savaşlarla birlikte öne çıkan Türk savunma sanayii ve özellikle İHA ve SİHA’lar her yıl onlarca çalışmaya imza atarak başarılarına bir yenisini daha eklemeye devam ediyor.

Böyle bir dönemde Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Türk savunma sanayiiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“CUMHURBAŞKANI DEĞİŞİRSE SAVUNMA SANAYİİ ÇOK DAHA HIZLANIR”

"Biz kendi savunma sanayiimizi güçlendireceğiz" diyen Karamollaoğlu'na, Fatih Altaylı "Ama savunma sanayii şu anda mevcut Cumhurbaşkanının en önemli kozlarından bir tanesi. Cumhurbaşkanı değişirse savunma sanayii çöker diyenler var" sorusunu yöneltti.

Soruyu yanıtlayan Karamollaoğlu, "Hayır, tam tersi. Cumhurbaşkanı değişirse çok daha hızlanır" dedi.

“YETERLİ DESTEK VERİLMİYOR”

Hergün başarısına bir yenisini ekleyen Türk savunma sanayiinin yeterince destek verilmediğini belirten Karamollaoğlu, "İHA'da büyük patlama var onu görüyoruz. Ama diğer konularda henüz gereken adımları atabilmiş değiliz. Tank da öyle, diğer konular da öyle." dedi.