Savunma sanayii, robotik teçhizatlar alanında büyük ilerleme kaydederek, terörle mücadele kapsamında güvenlik güçlerine yardımcı olması amacı ile geliştirilen, 'Teoman' adlı robot artık görev yapmaya hazır hale geldi. Çatışma alanlarında kullanılması için tasarlanan Teoman adlı robot hem silahla müdahale edebiliyor, hem de gözlem yapabiliyor; ayrıca düşmanı gerektiği takdirde etkisi hale getirme becerisine de sahip.

TAMAMEN YERLİ VE MİLLİ OLARAK GELİŞTİRİLDİ

Teoman, güvenlik güçlerine yardımcı olması için tamamıyla yerli ve milli imkanlar kapsamında geliştirildi. Bir imha ve keşif robotu olarak tasarlanan Teoman, gerekli olduğu takdirde düşmanı etkisiz hale getiriyor, özel operasyonlarda, hücre evi baskınlarında, çatışma bölgelerinde görev alabiliyor.

UZAKTAN KUMANDA İLE YÖNETİLİYOR

Gözlem yapma yeteneğine sahip olan Teoman, uzaktan kumanda vasıtasıyla kontrol edilebiliyor. Gerektiği takdirde de üzerinde taşıdığı silah sayesinde düşman unsurlarını etkisiz hale getirme becerisine de sahip. Yerli ve milli imkanlar ile geliştirilen Teoman için merdivenler de bir sorun değil. Teoman hem merdiven çıkıyor, hem de gece görüşü sayesinde görüntüleri anlık olarak iletiyor.

Yurt dışına da pazarlanma ihtimali var

Terörle mücadelede güvenlik güçlerine büyük ölçüde katkı sağlaması beklenen "Teoman Taktik Özel Görev Robotu", kısaca Teoman; üretici firması olan ElektroLand Defence tarafından yurt dışı pazarlarına da giriş yapabilir.