Çayırbaşı Mahallesi Bahçeköy Caddesi üzerindeki evlerde yaşayan vatandaşları akrep paniği sardı. Evlerde sık görülmeye başlayan akrepler hem vatandaşları, hem de vatandaşların çocuklarının sağlığını ciddi derecede tehlikeye atıyor. Korku içinde yaşayan vatandaşlardan Kamil Tıknazoğlu, evlerinin hemen hemen her köşesinden akrep fışkırdığını ve küçük kızı için çok endişelendiğini söyledi.

Hemen hemen her gün iki akrep öldürüyoruz

Kamil Tıknazoğlu, evde bir şey yapmadan önce muhakkak akrep olup olmadığını kontrol etmek zorunda kaldıklarını bildirerek, Buerger (damar tıkanması) hastası olduğunu, bu sebeple 6 yıldır çalışamadığını ve evde kalarak küçük kızına göz kulak olduğunu belirtti.

Korku içinde yaşıyorlar

Tıknazoğlu evdeki akreplerin son bir yıldır baş gösterdiğini de vurgulayarak, "Sadece bizim evde değil komşuların evlerinde de akrep istilası yaşanıyor. Hemen hemen hergün bir iki tane akrep yakalayıp öldürüyoruz. Küçük çocuğumuz ve bizi sokmasından endişe duyuyoruz." dedi.

İBB HİÇBİR ÇALIŞMA GERÇEKLEŞTİRMEDİ

Akreplerin boyunun 8-10 santimetreye kadar ulaştığını, hatta komşulardan birinin bir fare yavrusu büyüklüğündeki bir akrebi duvarda gezindiği esnada öldürdüğünü söyleyen Tıknazoğlu, daha büyük akreplerin ortaya çıkmasından endişe ettiklerini belirtti.

Tıknazoğlu'nun ifadeleri şu şekilde:

"Bu olayın çözümü için İstanbul Büyükşehir Belediyesine ilaçlama yapması için başvuruda bulunuldu fakat hiçbir cevap ve çalışma yapılmadı. Evde peteklerin ve kapı pencere gibi bölümlerin kapatılmasını sağlamamıza rağmen nereden geldiğini tespit edemediğimiz akrepler bir anda karşımıza çıkıyor. Evde çocukla birlikte köşe bucak akrep arıyoruz."