Eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, kurucu üyeliğini yapmış olduğu Türkiye Değişim Hareketi'nin partileşme kararı aldığını, kuruluş dilekçesini 20 Aralık'ta vereceklerini açıkladı. Sarıgül, partinin iki genel süresince iktidara taşınamaması halinde genel başkanın istifa edeceğini vurguladı.

PARTİ 20 ARALIK 2020'DE RESMEN KURULACAK

Pandemi önlemleri sebebiyle Ankara'da belirlenen sayıda kurucu ve teşkilat üyesi ile bir araya gelen Türkiye Değişim Hareketi lideri Mustafa Sarıgül, partilerinin 20 Aralık Pazar günü resmi olarak kurulacağını duyurdu. Sarıgül, partinin adının, logosunun ve kurumsal kimliğinin ise 17 Aralık Perşembe gününde halk ile paylaşacağını söyledi.

Sarıgül, Türkiye Değişim Hareketi'nin siyasete yeni bir nefes getirmek, mevcut kalıpları kırmak, yitirilmiş umutları yeşertmek suretiyle bugün partileştiğini ifade etti.

BU PARTİ BENİM PARTİM

'Devrim sözle olmaz, reform ve değişiklik sözle olmaz' Partinin Türkiye'ye yeni bir nefes getirmek için yola çıktığını vurgulayan Sarıgül, partisinin 20 Aralık 2020 günü resmi olarak kurulacağını açıklayarak şu ifadelere yer verdi:

"Milletimize hayırlı ve uğurlu olsun. Bu parti; sizin partiniz değil, benim partim, Allah izin verirse de 83 milyonun partisi olacak. 83 milyonu kucaklayacak. Partimizin ismini, logosunu, kurumsal kimliğini 17 Aralık 2020 günü tüm ulusumuzla paylaşacağız. Partimizin ülkemizin iç ve dış mevzulara getirmiş olduğu çözümleri ülkemizi bu çıkmazdan kurtaracak programımızı müessese günü olan 20 Aralık'ta umudun merkezi olan genel merkezimizde tüm umudumuz ile paylaşacağız."

BAŞKAN İKİ SEÇİMDE İKTİDARA TAŞIYAMIYORSA KOLTUĞU BOŞ BIRAKACAK

Partide adaleti sağlayarak ön tarzı olmazsa olmaz ön ilke kabul edeceklerini belirten Sarıgül, "Buradan şunu ilan ediyorum; partimizi iki genel seçim iktidara taşıyamayan genel başkan istifa edecek. Üzerine basarak söylemek isterim; devrim sözle olmaz, reform ve değişiklik sözle olmaz. Bir siyasal partinin genel başkanı partisini iki genel seçimde iktidara taşıyamıyorsa o koltuğu bırakacak" diye konuştu.