Uzun zaman sonra Türkiye Değişim Hareketi'ni parti haline getirme kararı alarak siyasete keskin bir dönüş yapan Mustafa Sarıgül, geçtiğimiz gün İstanbul'da bulunan bir otelde, TDP'nin tanıtım toplantısını gerçekleştirdi. Sarıgül burada partisinin logosunu, kurumsal kimliğini bir parti müziğini tanıttı.

Toplantının ardından parti için özel olarak açılmış Twitter hesabından da birtakım paylaşımlar yapılmaya başladı. Ancak TDP'nin takipçilerine detaylı olarak bakıldığı zaman hepsinin 'fake', yani 'sahte takipçi' olduğu görünüyor. Bu takipçiler çoğunlukla para ile satın alınıyor ve sosyal medya hesabının nüfuslu görünmesini sağlıyor. Ancak ne yazık ki sahte takipçiler oy kullanamıyor.

Fotoğraf: TDP Twitter hesabının, sahte olduğu her halinden belli olan bot takipçilerinden bir tanesi.

PARTİNİN 'RESMİ' HESABI 'SAHTE' TAKİPÇİ KAYNIYOR

Türkiye Değişim Partisi'nin adına açılan resmi Twitter hesabının ID'si (kimliği) @TDH_tr şeklinde belirlendi. Bu hesabın 2009 yılında açıldığı görülüyor ve takip ettiği kişilerin başında partinin kurucusu Mustafa Sarıgül geliyor. Hesap, partinin il başkanlıkları için açılan resmi hesapları da takip ediyor ancak takipçileri sahte hesaplardan oluşuyor.

HERKESİN KOLAYLIKLA ANLAYABİLECEĞİ BİR NUMARA

Takipçiler kısmına girildiği zaman herkesin kolay bir şekilde görüp tespit edebilme ihtimali yüzde 100 olan sahte takipçiler şu şekilde listeleniyor;

Takipçilerin çoğu sahte, yani para karşılığında, yalnızca hesapta nüfus oluşturmak için alınmış botlar ve yabancılardan oluşuyor.


Haber düzenleme: Ecem Köksal