KEREVİZ SAPI FAYDALARI

-Vücudunuzda enfeksiyona neden olan zararlı bakterilerden ve toksinlerden arınmak istiyorsanız kereviz sapı ve yapraklarını yemeklerinize ekleyin.

-Kereviz sapı ve yaprakları, idrar söktürücü özellikleriyle böbrek sağlığını destekler.

-Kereviz sapı ya da yapraklarını düzenli tüketerek siz de daha çok idrara çıkabilir, böbrek sağlığınızı koruyabilir, kanın temizlenmesine katkıda bulunabilirsiniz.
Kereviz sapı ve yaprakları, sindirim sistemi için son derece önemli olan lifli yapıya sahip olması nedeniyle bağırsak dostudur.

-Kereviz sapı ve yaprakları göz sağlığında önemli olan A vitamini bakımından oldukça zengindir. Bu sayede tüketen kişinin göz sağlığını korumada etkilidir.

-Kereviz sapı ve yapraklarından yararlanarak siz de beyin hücrelerinin yenilenmesini sağlayabilir, beyinde oluşabilecek iltihaplanmaları önleyebilir, bu sayede hafızanızı tedavisi olmayan Alzheimer hastalığından koruyabilirsiniz.

KEREVİZ SAPI SUYU TARİFİ

Kereviz sapı suyu tarifi için ihtiyacınız olan malzemeler şöyle:

Yaklaşık 2-3 adet kerevizin sapı
1 tutam maydanoz
1 adet limonun suyu
3 su bardağı kadar içme suyu
Tüm malzemeleri blendera alın ve çekin. Elde ettiğiniz sulu karışımın içindeki parçacıkları temiz bir tülbentten geçirerek ayırın ve ardından için.

KEREVİZ SUYUNUN FAYDALARI

-Kilo vermenize yardımcı oluyor, hızlı ve sağlıklı zayıflamanın anahtarı olarak görülen içecekler arasında olduğu söyleniyor.

-Tatlı yeme isteğini baskıladığı biliniyor.

-Vücutta ödem attırıcı bir etki oluşturuyor. Şişkinliklerden kurtulmanıza yardımcı oluyor.Kereviz sapı suyunun en önemli ve güzel etkileri arasında ise karaciğeri temizlemesi yer alıyor.

-Güçlü antioksidan özellikleri sayesinde vücudu yabancı maddelerden arındırıyor.Yine antioksidan etkileriyle kan dolaşımını ve damarları rahatlatıyor.
Sivilce ve siyah noktaların oluşumunu engelliyor, halihazırda var olan sivilcelerin ve sivilce izlerinin çok kısa sürede geçmesini sağlıyor.