Geçtiğimiz günlerde Uşşaki Tarikatı'na mensup olan sapık sahte şeyh Eyüp Fatih Şağban'ın 12 yaşındaki bir kız çocuğunu taciz ettiği öğrenilmiş, sapık hakkında 40 yıl süreyle hapis cezası isteminde bulunulmuştu. Yaptığı pisliklerin ardı arkası gelmeyen tacizci hakkında yeni iddialar ortaya atıldı.

ALMANYA İLE YAKIN İLİŞKİLERİ OLDUĞU ÖĞRENİLDİ

Şağban'ın arkasındaki gücün kim veya kimler olduğu daha önceden tespit edilememiş olmasına karşın, sapığın arkasında birilerinin olduğuna dair kesin şekilde kanaat getirilmişti. 

Sapığın hakkındaki yeni iddialardan biri ise Almanya'da bağlantıları olduğu. Sık sık Almanya'ya gittiği belirlenen tacizcinin, Almanya'nın 'soylu ailelerinden' birisine mensup olan ve 'kont' adıyla bilinen Prof. Dr. Rudolf Prinz Zur Lippe ile yakın ilişkiler içinde olduğu tespit edildi.

SARIĞINI HEDİYE ETTİ

Almanya'daki 'dinler ve kültürler arası diyalog' toplantılarının organizatörü ve baş katılımcısı olan Lippe 2019 yılında hayata gözlerini yumdu. Lippe'nin Berlin'deki toplantılarından birine katılan sapık Şağban, yeşil sarığını ona hediye etti.

Şağban'a bu aileyle olan yakınlığı sorulduğunda, "Onları müslüman yapacağız." diyerek geçiştirdiği öğrenildi. Sapığın özel bir mecliste, Alman ailesinin kendisini islam halifesi yapma teklifinde bulunduğunu fakat Şağban'ın kabul etmediği bilgisini ağzından kaçırdığı belirlendi.

15 TEMMUZ'DA DIŞARI ÇIKMAK İSTEYEN CEMAAT ÜYELERİNİ ENGELLEDİ

Şağban'ın 15 Temmuz darbe girişimini evinden izlemek istediği öğrenildi. Şahitlerin verdiği ifadeye göre, Çankırı'da bulunan sapık şeyh, darbe girişiminin başladığı saatlerde Çorum'a geçiş yaptı. Kendini 'Kırklar Sitesi'ndeki adresine kapattı.

Dışarı çıkarak darbeye karşı durmak isteyen cemaat üyelerine 'bekleyin' talimatını verdi. 

SORU SORANLARI UZAKLAŞTIRDI

Talimatına rağmen dışarı çıkan cemaat üyeleri hakkında, "Onlar bize sırtını döndü, biz de onlara sırtımızı döneceğiz." cümlesini kuran Şağban, cemaat üyelerinin arasından, 15 Temmuz sonrasında 'Neden sokağa çıkmayın talimatı verdiniz?' sorusunu soranları hemen cemaatten uzaklaştırdı.

REKLAMIN İYİSİ KÖTÜSÜ OLMAZ

Define merakı olan Şağban'ın bir diğer merakı da ünlü olmak. Öyle ki, Oda TV'nin haberlerine aşırı sevinmiş ve, "Reklamın iyisi kötüsü olmaz." ifadelerini kullanmış. Uşşaki Tarikatı'nın 'bizden değil' açıklamalarında rağmen Oda TV'nin haberlerinde Şağban için ısrarla 'tarikat lideri' olarak bahsedilmesi de ayrı bir detaydı.

TERÖRİSTLERDEN HELALLİK İSTEMİŞ

15 Temmuz darbesindeki 'eylemsizlik' emrini yerine getiren Şağban'ın sohbetlerinde terörist başı Fethullah Gülen'e 'hocaefendi' diye hitap ettiği biliniyor. 

Şağban'ın, Türkiye'nin FETÖ ile helalleşmesi gerektiğine dair akıl almaz açıklaması:

"Ben ne kadar isterim Fetullah Hocaefendi'nin cemaati ve kendisi, ileri gelenleri, bu organizasyonun içine girenler, bu davaları bıraksınlar. 'Yarabbi biz ettik siz etmeyin' desinler. Biz de bu taraftan biz ettik siz etmeyin' diyelim. Bu davalardan dönelim. Sarılalım gülelim yani."

HAPİSHANELER BOŞALTILSIN, HERKES KUCAKLAŞSIN

"Ne var yani, buradan Fetullah Hoca'ya da duyuruyorlarsa duyursunlar kardeşim nedamet et, kardeşim ne var yani nedamet et, ümmeti ne görüyorsunuz. Daha ne olmasını bekliyorsunuz. Millet hapishanelerde, anne babalar dertte, ondan sonra herkes her yan böyle olur yani gererseniz. Nedir yani bırakın kardeşim. Gücün yetiyorsa, Tayyip Bey'e bir haber uçur, ben ettim sen etme. O da hocam sen tamam bu işi bitirelim, bırakın Yahudi'nin gavurun değirmenine su taşımayı. Bu millet yeniden ayağa kalksın, hapishaneler boşalsın herkes kucaklaşsın. Bundan daha güzel bir şey mi olur."