Sosyal medyada yayılan görüntülerde Şanlıurfa'da küçük bir çocuk, esnaf Mahmut Arıcı tarafından öldüresiye dövülmüştü. O görüntülerin ardından Mahmut Arıcı tutuklanmıştı. Görüntüler sosyal medyada yayılarak büyük tepki gördü. Şanlıurfa Valiliği, küçük çocuk için harekete geçti. Valilikten gelen açıklamaya göre mağdur olan çocuğa her türlü maddi, manevi ve sosyal desteğin sağlanacağı öğrenildi. İşte detaylar...

ÇOCUĞU ÖLDÜRESİYE DÖVDÜ

Şanlıurfa'nın Haleplibahçe Mahallesi'nde geçen Cumartesi günü yaşanan olayda bölgedeki esnaflardan Mahmut Arıcı, 10 yaşındaki çocuğun sürekli olarak su içmek için iş yerine girip çıkmasına sinirlenerek dışarı çıktı. Arkadaşlarıyla iş yerinden çıkan 10 yaşındaki çocuğu yakalayan Arıcı, çocuğu acımasızca dövdü. Bununla da kalmayan Mahmut Arıcı, çocuğu yerden aldıktan sonra tekrar yere çaptı. O anlar saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdı.

GÖRÜNTÜLER SOSYAL MEDYADA YAYILDI

Güvenlik kameraları görüntüleri kısa sürede sosyal medya platformu Twitter üzerinden yayılarak geniş kitlelere ulaştı. Kamuoyu, görüntülere çok sert tepki gösterince polis ekipleri Mahmut Arıcı'yı gözaltına almak üzere harekete geçti. Emniyete getirilen esnaf, verdiği ifadede çocuğun sürekli olarak iş yerine girip çıktığını ve buna sinirlendiğini aktardı. Arıcı sorgu işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi.

Savcı karşısında ifade veren Arıcı, bir anlık öfke patlamasıyla hareket ederek çocuğu dövdüğünü, yaptıklarından pişman olduğunu söyledi. Nöbetçi hakimliğin kararı doğrultusunda Mahmut Arıcı'nın 'çocuğa karşı darp' suçu işlediği gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderildiği öğrenildi.

VALİLİK ÇOCUĞA HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEK

Şanlıurfa Valiliği, görüntülerde darp edilen çocuğun ve ailesinin her anlamda destekleneceğini duyurdu. Eyyübiye ilçesinde 14 Kasım 2020 tarihinde yaşanan olaydaki görüntülere değinen valilik, açıklamasında Mahmut Arıcı'nın tutuklanarak cezaevine gönderildiğini aktardı. Valilik ayrıca darp edilen çocuğun ailesi ile iletişim kurduklarını, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nün bu bağlamda çocuğa ve ailesine gereken tüm maddi ve manevi sosyal desteğin sağlanacağını belirtti.