Dünya, koronavirüsün (Kovid-19) ilk görüldüğü ülke olan Çin'den gelen görüntüleri konuşuyor. Sıfır vaka politikasından vazgeçmeyen Çin, milyonlarca vatandaşını karantinada tutmaya devam ediyor. Hükümet, karantina altındaki finans merkezinde konferans merkezlerini karantina tesislerine dönüştürüyor.

O kentlerden birisi olan Şangay'da tedarik sıkıntısı yağmalama olaylarının yaşanmasına neden oldu. Yetkililer bölge sakinlerine temel ihtiyaçlarının verildiğini belirtirken gelen görüntüler gerçeğin çok farklı olduğunu gözler önüne serdi.

Şanghay 28 Mart'tan beri karantinada. Doğu ve batı yakaları için ayrı önlemler uygulanan Şanghay'da artık tüm şehir süresiz kısıtlamalara tabi.

GIDA DEPOSU YAĞMALANDI

Sky News'ta yer alan habere göre, kentte bir depo yüzlerce kişi tarafından yağmalandı. Kısa sürede sosyal medyada viral olan görüntülerde güvenlik güçlerinin kalabalığı durdurumadığı görülüyor.

SON 24 SAATTE 26 BİNDEN FAZLA VAKA

Ancak alınan tüm önlemlere rağmen sadece Şangay'da son 24 saatte 26 bin Kovid-19 vakası kayıtlara geçti. Kente 160 bin hasta kapasiteli 100'den fazla hastane inşa edilmiş durumda. Sert önlemler kapsamında pozitif vakalar burada tedavi altına alınırken Çin, bu politikadan geri adım atılmayacağının sinyallerini vermeye devam ediyor.

'FELAKETE NEDEN OLUR'

Çin'in resmi haber ajansı Xinhua Pazar günü yayınladığı haberde söz konusu politikanın gevşetilmesinin bir felakete neden olacağı iddiasına yer verdi. Evlerden kimsenin çıkmasına izin verilmeyen kentte halk, tüm yiyeceklerinin tükendiğini belirterek duruma sıra dışı bir şekilde tepki gösteriyor. Kent sakinleri, yeterince gıda tedariki yapılmaması nedeniyle evlerinin pencerelerinden çığlık atıp yetkililere seslerini duyurmaya çalıştı. Kentte evinden çıkarak sokağa inen bir kişinin polis tarafından durdurulduğu, çevre sakinlerinin ise kendisine destek verdiği kameraya yansıdı.