İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul merkezli 17 ilde gerçekleştirdikleri operasyon kapsamında internet gruplarında müstehcen çocuk görüntülerini paylaşan 22 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüphelilerden 17'si tutuklandı. Şüpheliler arasında bulunan 72 yaşındaki felçli adamın torununa cinsel istismarda bulunduğu öne sürüldü.

17 İLDE 39 ADRESE BASKIN DÜZENLENDİ

Ekipler 9 Ekim Cuma günü düzenledikleri operasyonlarda Ankara, Ağrı, Adana, Antalya, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Eskişehir, Giresun, İzmir, Kırklareli, Muğla, Sakarya, Sivas, Tekirdağ ve Zonguldak illerinde toplamda 39 adrese baskın düzenleyerek 22 kişiyi gözaltına aldı. 

Bu şüphelilere ait 56 adet cep telefonu, 47 adet sim kart, 15 adet hafıza kartı, 4 adet tablet, 17 adet hard disk, 40 adet flash bellek, 18 adet dizüstü bilgisayar, 1 adet bilgisayar, 12 adet DVD, 40 adet CD ele geçirildi.

ŞÜPHELİLER ARASINDA 72 YAŞINDA FELÇLİ BİR ADAM VAR

Gözaltına alınan şüphelilerin arasında evli ve çocuklu kişilerin olmasının yanı sıra 72 yaşında felçli bir adamın da yer aldığı, adamın torununa cinsel istismarda bulunduğu iddia edildi. Savcılık, yaşlı adam ve koronavirüs tespit edilen bir başka şüpheli hakkında sağlık sorunları olması nedeniyle emniyetten serbest bırakılmaları için talimat verdi.