Bunlardan biri de Samsung-Qualcomm işbirliğiyle ilgiliydi. Şirketin üst yönetimi tarafından yapılan açıklamaya göre, markanın amiral gemisi telefonlarında Snapdragon işlemciler görmeye devam edeceğiz.
 
Samsung ile Qualcomm arasındaki anlaşma yenilendi! Samsung’un Galaxy S24 Ultra serisinde Snapdragon kullanılırken Galaxy S24 ve S24+’ların birçok ülkede sadece Exynos ile birlikte gelmesi, iki şirket arasındaki anlaşmanın yakın zamanda sonlanacağı iddialarını beraberinde getirmişti. Fakat ortaya çıkan son bilgilere göre, Samsung ve Qualcomm arasındaki birliktelik yeni bir anlaşmayla taçlandı.
 
Qualcomm yönetimi de resmi kanallardan yaptığı açıklamada Samsung ile yaptıkları uzun dönemli stratejik işbirliğinin süreceğini doğrularken, yapılan bu anlaşmanın Snapdragon 8 serisi işlemcilerin değerini gösterdiğinin altını çizdi.
 
Tüm bu gelişmeler Samsung’un en azından yakın zamanda, amiral gemisi modellerinde MediaTek işlemciler kullanmayacağını bize gösteriyor.

Ancak şirketin, Galaxy S25 serisi için de tamamen kendi üreteceği 3 nanometreli işlemciler tasarladığı söylenmekte. Bu işlemcilerin Snapdragon 8 serisi ile yarışıp yarışamayacağını ise önümüzdeki zamanda göreceğiz.

 
Qualcomm ile yapılan ittifakın, Samsung’a Apple iPhone‘lar karşısında nasıl bir rekabet avantajı sağlayacağı ise merak konusu olmaya devam ediyor.

 
Görünen o ki, 2024 yılı da teknoloji sektörü için birçok sürprizi beraberinde getirecek.