3C adlı bir sertifikasyon kurumu, Eylül ayının başlarında Galaxy S21 ve Galaxy S21+'ın batarya kapasitelerini paylaşmıştı. Yine aynı sitede, Samsung'un amiral gemisi olarak piyasaya sürmeye hazırlandığı Galaxy S21 Ultra'ya ait batarya kapasitesine dair bilgilendirme yapıldı. Serinin en yüksek donanımına sahip olmasıyla teknoloji dünyasına adını duyuran son model telefonda yer alacak batarya, 3C sitesinin verdiği bilgiye göre 5.000 mAh'lık bir batarya donanımıyla kullanıcılara sunulacak.

AMİRAL GEMİSİNE GÖRE KAPASİTESİ YETERSİZ BULUNDU

Söz konusu sitede yer alan bilgiye göre; akıllı telefon 4.855 mAh nominal kapasiteli bir bataryayla gelecek. Bu kapsamda telefon kullanıcılarına 5.000 mAh kapasitesinde bir performansa sahip olan batarya sunulmuş olacak. Ancak bazı akıllı telefon kullanıcıları, "EB-BG998ABY" model koduna sahip olan bu bataryanın, bir "amiral gemisi" sıfatı taşıyan model için fazla düşük kaldığını bildirerek tepki gösterdi.

 

Kullanıcılar, Samsung'un orta segment telefonlarında 7.000 mAh'lık bir batarya bulundurmasına karşın amiral gemisine 5.000 mAh'lık batarya koymasını doğru bulmadıklarını dile getirdi.

GALAXY S21 ULTRA BAZI DONANIMSAL ÖZELLİKLERİ

Samsung şirketinin üzerinde çalıştığı üst segment akıllı telefonlar hakkında resmi kurumlardan şu ana kadar detaylı bir bilgi verilmedi. Telefonlara dair herhangi bir özellik sızdırılmadı veya ifşa edilmedi. Öte yandan her sene olduğu gibi bu sene de Samsung telefon serilerinin en yaygını olan Galaxy S serisinin yerini, S Pen desteğine sahip olan Galaxy Note serisine bırakacağı iddiası öne sürülüyor.

Şu ana kadar üst segment cihazlarla ilgili gelen bilgiler ise şu şekilde;

Galaxy S21 serisindeki cihazlarda kullanılacak işlemcinin Exynos 2100 olacağı konuşulurken, bu cihazların 65 watt'lık hızlı şarj desteğiyle de birlikte sunulacağı iddiası öne sürülüyor.