Araştırmaya göre dünya genelinde akıllı telefon sevkiyatları 2023’ün dördüncü çeyreğinde yıllık %8 artarak 320 milyon adede yükseldi. Apple, yeni iPhone 15 serisiyle üst üste yedi çeyrektir ilk defa büyüme göstererek %24’lük satış payıyla pazara liderlik etti.

Samsung ise %17’lik payla ikinci sırada yer alırken, %20’nin üzerinde büyümeyle Xiaomi üçüncü sırada ve gelişmekte olan pazarlardaki toparlanmanın avantajını kullanan Transsion dördüncü sırada yer aldı. Canalys Research, Samsung’un stratejisini değiştirerek orta ve üst segmentlere odaklanmasının karşılığında bir bedel ödediğini, karlılığını arttırdığını ancak alt segmentte pay kaybettiğini belirtti.

Canalys Research yöneticisi Amber Liu, “En iyi iki isim, akıllı telefon işletmeleri için hevesle yeni büyüme etkenleri arıyor çünkü her ikisi de 4. çeyrekte pazar payında düşüş yaşadı” dedi ve devam etti: “Samsung, 2023 yılında karlılık açısından orta ve üst segmente odaklandı ancak alt segmentteki payını ve küresel pazardaki lider konumunu kaybetti. 2024’teki ürün lansmanları, özellikle cihaz içi yapay zekaya odaklanan üst düzey segmentteki lansmanları, 2024'te inovasyon lideri olarak toparlanmasını destekleyecek.”