Samsun'un Havza ilçesine bağlı Memduhiye Mahallesi'nde yavru bir köpek patileri kesilmiş halde bulundu. Zavallı köpeğin fotoğrafları sosyal medya üzerinden paylaşıldı ve Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Samsun Temsilciliği'ne yollandı. 

HAYTAP Samsun Temsilcisi ve Hayvan Gönüllüleri Derneği Başkanı Semra Antep, ilçeye giderek 'Pamuk' adındaki köpeğin önce Samsun'a, ardından HAYTAP'ın desteğiyle özel hayvan kliniğine götürdü.

PAMUK CERRAHİ OPERASYON GEÇİRDİ

Pamuk adlı köpeğin özel hayvan kliniğinde cerrahi operasyon geçirdiği öğrenildi. Köpeğin tedavisinin hala sürdüğü, ancak hayati tehlikeyi atlattığı ve bundan böyle kesilen patilerine takılacak olan yürüteç ile hayatına devam edeceği aktarıldı. Veteriner Hekim Mustafa Kanat, hayvanın yaşamasının bir mucize olduğunu belirtti. 

Kanat tarafından yapılan açıklamaya göre köpeğin durumu her gün daha iyiye gidiyor. Kanat, patileri kesilen köpeğe Pazar günü yeniden kan tahlili yapılacağını ve eğer sonuçlar iyi çıkarsa köpeğin hafta içi tekrardan ameliyat olacağını bildirdi. Söz konusu ameliyat ile köpeğin geriye kalan kemik dokularının uzaklaştırılacağı aktarıldı.

"İNŞALLAH BİR AN ÖNCE HAYVAN HAKLARI YASASI ÇIKAR"

Veteriner Hekim Mustafa Kanat, köpeğin çok güçlü olduğunu, profesyonel bir destek almadan yaşamasının bir mucize olduğunu belirtti. Ona bu caniliği yapanların öteki dünyada muhakkak cezalandıracağını beyan eden Kanat, bu canilere bu dünyada da bir ceza verilmesi için en kısa zamanda Hayvan Hakları Yasası'nın çıkmasını temenni ettiğini belirtti.