Sam Altman, The Advocate’e verdiği röportajda teknolojinin bir araç olduğunu söyledi. Sözlerinin sonunda “Yine de riskleri var.” diyen Altman’ın 2015’te verdiği bir röportaj ile çeliştiği görüldü.

Elon Musk’ın kurucu ortağı olduğu OpenAI’ın ilk kurulduğu dönemlerde “Yapay zeka büyük olasılıkla dünyanın sonunu getirecek, ancak bu süreçte harika şirketler de ortaya çıkacak.” demesi oldukça düşündürücü. Ek olarak yapay zekanın şu anki haliyle potansiyel yararları ve zararlarına bir göz atalım;
 
Verimlilik Artışı: Günlük hayatta ve uzun dönemde yaptığımız işlerde yapay zeka iş sürecini insan zekasını taklit ederek otomatik bir hale getirebilir. Bu sayede iş daha kısa sürede bitirilebilir. İş Kaybı: Yapay zeka ve otomasyonun ortaya çıkışıyla birlikte insan gücüne ihtiyaç duyulmayan bazı sektörlerdeki
 
Kişiselleştirilmiş Analizler: Yapay zeka sayesinde büyük miktarda veri analizleri yapılabilir ve kullanıcılara kişiselleştirilmiş sonuçlar sunularak daha etkili bir ortam oluşturulabilir. Gizlilik İhlali: Yapay Zeka sistemleri yüksek veri analizi ile çalıştıkları ve bilgi topladıkları için verilerin gizliliği ve güvenliği konusunda riskler olabilir.
 
Gelişmiş Sağlık Hizmetleri: Son zamanlardaki bazı haberlerden de gördüğümüz üzere yapay zeka tıp konusunda eğitildiğinde teşhis ve tedavi süreçlerinde daha doğru sonuçların ortaya koyulmasına yardımcı olabiliyor. Teknoloji Bağımlılığı: Yapay zekaya olan ilginin ve teknolojiye olan merakın sonucunda bu sistemlerden dolayı insanların bağımlılığının yükselmesi riski vardır.
 
Trafik ve Araç Kontrolü: Otonom sürüşler, yapay zeka aracılığıyla gerçekleşmektedir. Bu sistem sayesinde sürücüsüz araçlar gibi teknolojiler trafik kazalarını azaltabilir ve trafiğin işleyişini daha düzenli hale getirebilir. Sosyal Sorunlar: Yapay zekanın popülerleşmesiyle birlikte insanlar bu sistemler ile sohbet etmeye ve kişiselleştirilmiş cevaplar alabilirler. Bu sebeple kullanıcılar kendilerini diğer insanlardan soyutlayabilirler bu da fiziksel ve ruhsal sağlık sorunları ortaya çıkarabilir.