İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şubesi ekipleri, son günlerde patlak veren sahte içki olaylarına müdahale etmek için düğmeye bastı. Ekipler, tespit ettikleri İzmir'de etil alkol dağıtımı yapan şüpheli H.G.'yi takibe aldı. Polis ekipleri, H.G. adlı şahsın Çiğli ilçesinde bulunan bir depoya girdiğini gördü.

DEPOYA BASKIN YAPILDI

Deponun yerini öğrenen ekipler, geçtiğimiz Pazartesi günü bir baskın gerçekleştirdi. Bu bağlamda söz konusu depo ve bir araçta yapılan aramalarda 5 litrelik bidonlar içinde 5 ton etil alkol bulundu. 5 ton etil alkol ve depoda bulunan pek çok aroma, etiket ve bidon kapağına el koyuldu.

Etil alkolün İzmir'deki dağıtımında baş isim olduğu tespit edilen H.G., gözaltına alınan 9 kişiyle birlikte çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KOLİLERE DEZENFEKTAN YAZDILAR

Yapılan çalışmalar sonucunda sahte etil alkolün üretim yerinin İstanbul olduğu, kamyonların polis denetimlerinden kaçması için sahte etil alkol içeren kolilerin üzerine 'dezenfektan' yazıldığı, bu yolla sahte etil alkolün İzmir'e kadar getirildiği öğrenildi.