Sahte içki hasebiyle şu ana kadar Türkiye'nin 8 ilinden 44 kişinin ölüm haberi geldi, 50 kişinin ise hala tedavisinin sürdüğü öğrenildi. Sahte alkol satışının artış gösterdiği şu dönemde çeteleri çökertmek üzere baskın düzenleyen güvenlik güçleri, bu bağlamda sabah saatlerinde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarla 22 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlardan 17'si tutuklanırken 5'i adli kontrol şartıyla serbest kaldı. 

Yapılan operasyon ve incelemeler sonucunda yeni detaylara ulaşıldı. Gelen bilgilere göre ölüme sebebiyet veren sahte alkolün içinde, üretimi kaçak olarak yapılan 'Lord' marka  alkol bazlı el dezenfektanı bulunuyor.

EKİPLERİN ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Sahte alkol hasebiyle şu ana kadar İzmir'de 18, İstanbul'da 7, Mersin'de 6 kişi yaşamını yitirdi. Aydın, Muğla, Trabzon, Zonguldak ve Kırklareli'de de sahte alkol sebebiyle yaşamını yitirenler var. Sahte içkinin daha fazla can almaması için çalışma yapan polis ekipleri, pek çok ilde eş zamanlı olarak baskın düzenliyor. Bu baskınlar kapsamında tonlarca metil alkol ele geçirildi.