Koronavirüs salgını hala tüm dünyayı tehdit ederken bu doğrultuda salgını durdurmak için başlatılan aşı çalışmaları hala devam ediyor. Öte yandan gelen aşı haberleri de vatandaşların umutlarını yükseltiyor. Çin'den gelen aşının ilk fazının 1300 gönüllüde uygulanmasının ardından milli aşı için de çalışmalar devam ediyor.

Sağlık Bakanlığı aşı için gönüllüler arıyor

Sağlık Bakanlığı da milli aşı için gönüllü olacak vatandaşlar aradığını duyurdu. Yeni mezun, çalışmaya istekli ve laboratuvar analizlerine hakim adaylar beklediğini belirten bakanlığın açıklaması şu şekilde:

15 EKİM TARİHİNE KADAR BAŞVURU SÜRESİ

"Türkiye'de kurulacak tesislerde aşı geliştirme, araştırma ve üretim basamaklarının her aşamasında görev yapabilecek personel yetiştirilmesi amacıyla belirlenen şartları taşıyan kişilere teorik ve uygulamalı eğitim verilecektir. Bu kapsamda biyolog, laboratuvar teknisyeni, eczacı, kimyager, veteriner hekim, tıbbi farmakolog ve hekim olup, hayvan deneylerine hakim, hücre kültürü testlerine hakim, fermantasyon ve saflaştırma konularına haiz, çalışma konusunda istekli, yetiştirilmek üzere, yeni mezun, laboratuvar analizlerine hakim kişiler, özgeçmiş formunu doldurarak 15 Ekim tarihi mesai bitimine kadar hsgm.tibbilojistik@saglik.gov.tr adresine müracaat edebilirler. Eğitim süresi bir ay olacaktır."