Türk bilim insanları Prof. Dr. Uğur Şahin ve eşi Dr. Özlem Türeci'nin kurucu ortaklarından olduğu BioNTech firması ve Pfizer firması tarafından yeni tip koronavirüse (covid-19) karşı geliştirilen kovid-19 aşısı, bugün (2 Aralık 2020) İngiltere'de onaylandı. Haberin ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu'yla sürpriz bir toplantı gerçekleştireceklerini açıkladı. Gelen bilgilere göre Bakan Koca, aşı konusunu görüşeceği Bilim Kurulu'nu bugün toplayacak.

BİLİM KURULU TOPLANTISINDA GÜNDEM 'AŞI'

Koronavirüs salgını halen tüm dünyada ve ülkemizde etkisini gösterirken yeni vaka sayıları da her geçen gün artmaya devam ediyor. Ancak son dönemlerde yurt dışından ve yurt içinden gelen aşı haberleri, gündemdeki sıcaklığa direkt olarak etki ediyor. Gelen son dakika bilgisine göre, bugün saat 17.00'da Koronavirüs Bilim Kurulu toplanacak. Toplantıya, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlık edecek. Toplantı, "aşı" gündemi ile yapılacak.

 

Videokonferans toplantısı yapılacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın başkanlığında gerçekleşecek olan Bilim Kurulu toplantısına videokonferans yöntemi ile katılım gösterilecek. Toplantının gündem konusu aşı olacak. Koronavirüs aşı çalışmalarıyla ilgili Türkiye'de ve dünyada yaşanan gelişmeler ve kimlerin kovid-19 aşısı olacağına ilişkin konular görüşülecek.