Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs karşısında ülkelerin aldığı tedbirler arasında maske takmak, toplu alanlardan uzak durmak ve hatta gerekmedikçe evden çıkmamak gibi önlemlerin yanı sıra denetimler arttırılmış, kuralları bozan vatandaşlara ağır yaptırımlar uygulanmaya başlamıştı. Koronavirüs önlemleri kapsamında futbolseverler de bu sezon gönül verdikleri takımları yalnızca televizyon başından seyrederek destekleme fırsatı elde edebilmişti. Peki Süper Lig'in yeni sezonunda maçlar seyircisiz mi oynanacak? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, maçların seyircili oynanmasıyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

SALGININ SEYRİNE GÖRE GÜNDEME ALINACAK

Bilim Kurulu toplantısının ardından bilgilendirmede bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, maçlarda stadyumlara seyirci alınmasıyla ilgili olarak şu ifadelere yer verdi;

"Maçların seyircili oynanması bu hafta gündemimizde olmadı. Özellikle salgının şu döneminde seyircili oynanmaması şeklinde daha önce önerimiz olmuştu. Önümüzdeki haftalarda salgının seyrine göre localardan başlamak üzere gündeme alabiliriz."