Yakın zamanda gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü Töreni'nde adı ödül alan sanatçılar arasında yer alan yazar Sadettin Ökten'in kim olduğu merak ediliyor. Ödül almasının ardından adı merak konusu olan Sadettin Ökten kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte Sadettin Ökten hayatı ve hakkında merak edilenler...

Ünlü yazarlar arasında gelen Sadettin Ökten hayatı, vatandaşların merak edip arama motorlarında sorgulamaya başladığı bir isim haline geldi. Yazar Sadettin Ökten, 2020 Yılı Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü almaya hak kazandı. Söz konusu gelişmelerin ardından yazarın hayatı merak edilmeye başladı.

SADETTİN ÖKTEN KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

1942 yılında hayata gözlerini açan Prof. Dr. Sadettin Ökten, Mimar Sinan Üniversitesi'nde emekli öğretim üyesidir. 1953 yılında Vefa Lisesi'nden mezun olmasının ardından üniversite eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi'nde tamamlamıştır. Aslında yüksek inşaat mühendisidir. Buna rağmen medeniyet, şehir, özellikle de İslam medeniyeti hakkında entelektüel birikime sahip olmasıyla ün salmıştır.

Prof. Dr. Sadettin Ökten, pek çok üniversitede Yapı Teknolojisi Tarihi, Kent Estetiği, Kent Kültürü, Bilim Tarihi gibi dersler vermiştir.