Uygulanan uçuş yasağı kararı kısa zaman önce kaldırıldı. Ardından vatandaşlar Londra'dan kalkan uçakla İstanbul'a iniş yaptı. Alınan tedbirler gereğince havalimanında uçaktan iniş yapan vatandaşları koronavirüs testi uygulaması gerçekleştirilmesinden ötürü yolcular ve firma yetkilileri arasında bir gerginlik yaşandı. Uçaktan inen yolcular koronavirüs testi için 250 TL ödemeyi reddettiler. Bu sebeple çıkan tartışmanın ardından olay yerine polis geldi ve tartışmayı kontrol altına aldı.

KORONA TESTİ İÇİN UZUN KUYRUKLAR OLUŞTURDU

Londra Stansted - İstanbul Sabiha Gökçen uçuşundan sonra saatler süren PCR testi sürecinde yolcular ve firma yetkilileri arasında gerginlik yaşandı. İstanbul'dan bağlantılı uçuşu bulunan yolcular, PCR testi yapılması için yetkililer tarafından belirlenen bir noktada uzun kuyruklar halinde beklemek durumunda kaldı.

3 BUÇUK SAATLİK GERGİNLİK

Yolcular yaklaşık 3 buçuk saat alanda bekleyince ortam gerginleşmeye başladı. Yolcular ile firma yetkilileri arasında bir tartışma baş gösterirken, vatandaşlar test yaptırmanın zorunlu olduğunu öğrenmelerinin yanı sıra, talep edilen 250 TL'lik test ücretini duyunca daha çok sinirlendi.