HDP destekli Yedili koalisyonla seçimlere giden Millet İttifakı'nda yaşanan krizler giderek alevleniyor. Kılıçdaroğlu'nun adaylığı ve HDP'nin ortaklığı Saadet Partisi'ndeki çatlağı giderek derinleştiriyor.

Geçtiğimiz hafta açıklamada bulunan Saadet Partisi eski Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, Kılıçdaroğlu'nun adaylığına tepki göstererek şu açıklamalarda bulunmuştu:

"Millî Görüşçü kardeşlerime sesleniyorum. Parti Genel Merkez yönetiminde artık çözüm kalmamıştır. Bu iş, tabanı oluşturan samimi, gayretli, cefakâr, çileli Millî Görüşçü kardeşlerimizin omuzlarındadır. Şu an da partinin girdiği ittifakın hareketimize, partiye ve millete fayda getirmeyeceği açıktır. Ne olacağını istişare etmeden bir oldubittiye getirilip dayatılan ittifakı ve çıkardığı cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu bu şartlarda desteklememiz düşünülemez"

“MÜCAHİT” BENZETMESİ TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Saadet Partili Ümit Çebi'nin Necmettin Erbakan ile özdeşleşen 'mücahit' unvanını Kılıçdaroğlu için kullanması milli görüş tabanında büyük tepkilere neden olmuştu.

Saadet Partisi'nin Genel İdare Kurulu Üyesi Ümit Çebi, Milli Görüş hareketinin kurucu lideri Necmettin Erbakan ile özdeşleşen 'mücahit' unvanını Kılıçdaroğlu için kullandı. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda. "Geliyor Mücahid Kılıçdaroğlu." ifadesini kullanan Çebi, tepkilere sebep oldu.

Öte yandan Kılıçdaroğlu'nun katıldığı iftar programında seccade üzerinde poz vermesine Saadet Partisi'nden bir tepki gelmemesi de krizi derinleştirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seccadeye ayakkabıyla basma rezaletinde yeni bir perde daha aralandı. Kılıçdaroğlu'nun CHP Düzce Milletvekili aday adayı Azade Ay ile çekildiği fotoğrafın ardından CHP İstanbul 2. Bölge Aday Adayı Avukat Ali Acar ile verdiği pozda da seccadeye ayakkabı ile bastığı ortaya çıktı. CHP lideri seccadeye ayakkabıyla basmasına ilişkin yaptığı savunmasında, "Yerdeki seccadeyi görmedim" demişti.

"SAADET PARTİSİ PARATONER VAZİFESİ GÖRÜYOR"

Saadet Partisi'nde HDP ile iş birliği ve Kılıçdaroğlu'nun adaylığı sebebiyle kriz büyürken Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Kaya, "Saadet Partisi’nin Millet İttifakındaki varlığı algıları engelleyen bir paratoner vazifesi görmektedir." dedi.