Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti Alabuga Serbest Ekonomik Bölgesi'nde 2014'te seri üretime başlayan Türk firması, Rusya'nın prestij projelerinden biri olan Aurus otomobillerinin üretiminde ana üreticiler arasında yer aldı. Lüks segmentte yer alan Aurus otomobillerinin seri üretimi, 31 Mayıs Pazartesi günü Tataristan'da düzenlenen törenle başladı.

Törene Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, video konferans yoluyla katılarak destek mesajı verdi. Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov, Rusya Federasyonu Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov, otomobilin üreticisi konumundaki Sollers Ford ortak girişiminden Aurus Genel Direktörü Adil Şirinov'un da bulunduğu açılış törenine Aurus'un en büyük lokal tedarikçilerinden Coşkunöz Holding'i temsilen de CEO Erdem Acay katıldı.

FARKLI KATEGORİLERDE ARAÇ ÜRETİLECEK

Aurus projesi, Rusya Otomotiv ve Motor Araştırmaları Enstitüsü NAMI'nin öncülüğünde hayata geçirildi. NAMI aynı zamanda projenin büyük hissedarı konumunda. Birleşik Arap Emirlikleri'nden Emirates Tawazun Fonu'nun yatırımcı ortak olarak dahil Aurus projesi kapsamında limuzinden sedana, SUV'den minivana kadar farklı kategorilerde araç üretilmesi planlanıyor. Üretiminin ilk etapta yüzde 70, sonraki aşamada yüzde 80'ler oranında ihraç edilmesi hedeflenen otomobillerin çok yakında görücüye çıkması bekleniyor.