Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının başında, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski’yi İstanbul'da ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu söyledi.

Çarşamba günü Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ve Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in de bulunduğu bölgeye yakın bir yere düzenlenen füze saldırısı sebebiyle her iki ülkeye de geçmiş olsun dileklerini ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki yılı geride bırakan savaş nedeniyle hayatlarını kaybeden Ukrayna vatandaşları için taziyelerini sundu.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile bugünkü görüşmelerinde savaşla ilgili gelişmeleri ayrıntılı şekilde ele aldıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kendisine tespitlerimizi bir dost olarak tüm samimiyetimle ifade ettim. Stratejik ortağımız Ukrayna’nın toprak bütünlüğü, egemenliği ve bağımsızlığına yönelik desteğimizi teyiden vurguladım. Maalesef savaşın başta Ukrayna olmak üzere bölgesel ve küresel plandaki menfi yansımaları giderek artıyor. Barışın tesisi için Mart 2022’de İstanbul’da kurduğumuz müzakere masasının yanından geçebilecek nitelikte diplomatik bir adım atılamadı. Başından beri savaşın müzakereler temelinde sonlandırılması için elimizden gelen katkıyı verdik, veriyoruz. Rusya’nın da dâhil olacağı bir barış zirvesine ev sahipliği yapmaya da hazırız” dedi.