Ukrayna'daki yetkililere göre, Rusya bugün erken saatlerde Harkiv'deki bir otele saldırı düzenledi. Enkazdan üç kişi çıkarılırken, bir kişi de mahsur kaldı.

Harkiv Oblastı Valisi Oleh Sinegubov resmi Telegram kanalından yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın kuzeydoğusundaki Bohodukhiv bölgesinde bulunan üç katlı otelin yıkıldığını söyledi.

Bir kişi halen enkaz altında; ikisi kadın, biri erkek üç kişi kurtarıldı. Mağaza vitrinleri de yanıyor" diyen Ukraynalı yetkili bugün yerel saatle sabah 6.30 (TSİ 7.30) civarında açıklama yaptı. Kyiv Independent'ın yayımladığı bir haberde saldırıya maruz kalanların sivil olduğu belirtildi.

Otel, Bohodukhiv bölgesinin Zoloçiv kasabasında, şehrin idari merkezine yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Rus güçleri, Rusya sınırına sadece 30 kilometre mesafedeki kuzeydoğu şehrini, Putin'in Şubat 2022'deki işgalinin başlangıcından bu yana füze, havan topu ve topçu saldırılarıyla defalarca hedef aldı.

Saldırılar son birkaç hafta içinde aniden arttı ve önceki günlerde Rusya, Harkiv'deki 18 yerleşim birimine top ve havan topu ateşi açtı.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri eski Genelkurmay Başkan Yardımcısı, Rusya'nın manevi ve psikolojik baskı yaratmak için ayrım gözetmeksizin kente saldırdığını söyledi.

Al Jazeera'ye konuşan Korgeneral Ihor Romanenko, "Harkiv onların önceliği çünkü Vladimir Putin, Rusça konuşulan bir şehrin Rus dünyasının bir parçası olmak istememesini affedemez" dedi.

Ocak sonunda bir Rus füze saldırısı 5 katlı bir konut binasını yerle bir etmiş ve 10 kişinin ölümüne, 60 kişinin de yaralanmasına yol açmıştı.

Rusya, 2 Ocak'ta Kiev ve Harkiv'e hipersonik ve seyir füzeleri kullanarak büyük bir saldırı daha düzenlemişti. Saldırıda 4 kişi ölmüş ve 92 kişi de yaralanmıştı.

Pazartesi akşamı Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı, cephe hattı boyunca Rus saldırılarının aniden arttığını doğruladı.

Son 24 saat içinde füze birlikleri düşmanın bir insan gücü kümesine, iki kontrol noktasına ve iki mühimmat depolama noktasına saldırı düzenledi. Düşman 7 füze ateşledi ve 25 hava saldırısının yanı sıra çok namlulu roketatar sistemleriyle 52 saldırı gerçekleştirdi.

Rus güçleri ayrıca Ukrayna'nın kuzeydoğusundaki Harkiv oblastındaki Kupyansk'a en az 8 saldırı düzenleyerek Ukrayna savunmasını aşmaya çalıştı. Yetkililer saldırıların püskürtüldüğünü söyledi.

KAYNAK: İndependent