Haftalık basın toplantısı bugün Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova tarafından düzenlendi. Gündemdeki birçok konuya açıklık getiren Zakharova, geçtiğimiz günlerde zehirlendiği iddia edilen Rus muhalif Aleksey Navalni hakkında sorulan soruları da yanıtsız bırakmadı.

'SENARYO ÖNCEDEN YAZILMIŞTI'

Aleksey Navalni'nin durumu hakkında ellerinde kesin bir bilgi olmadığını ifade eden Zakharova, "Cevap verilmedi. Ne Rusya Başsavcılığının resmi talebine, ne de Omsk doktorlarımızın itirazları hakkında. Hiçbir şey, sıfır. Senaryonun önceden yazıldığına dair mutlak bir hissiyat var." dedi.

RUS MUHALİFİN KOMADAN ÇIKTIĞI ÖĞRENİLDİ

Alman medyasının son dakika gelişmesi olarak verdiği haberde, Berlin'de bir klinikte müşahede altına alınan ve zehirlendiği açıklanan muhalif siyasetçi Aleksey Navalni komadan çıktı. Navalni'nin konuşmalara tepki vermeye başladığı da bildirildi.

NE OLMUŞTU?

Navalni, 20 Ağustos tarihinde Rusya'nın Tomsk şehrinden Moskova'ya gitmek üzere uçağa bindi. Uçuş esnasında fenalaşan Navalni'nin uçağı Omsk şehrine indi. Orada hastaneye kaldırılan Rus muhalifin çayına karıştırılan bir maddeyle zehirlendiği anlaşıldı.

Navalni, 22 Ağustos'ta Omsk'tan özel bir uçakla tedavi için Berlin'e nakledildi.