24 Mart'ın yas günü ilan edilmesi kararı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından halka sesleniş konuşmasında duyurulurken, Crocus City Hall’da yaşananları kanlı ve barbarca bir terör eylemi olarak nitelendiren Putin, faillerin, organizatörlerinin ve bu terör eylemini ‘sipariş verenlerin’ adil ve kaçınılmaz bir şekilde cezalandırılacağı sözünü vermişti.

Rusya Soruşturma Komitesi, saldırının gerçekleştirildiği binadaki enkaz kaldırma sırasında, ölü sayısının 133'e yükseldiğini açıklarken, kurtarma çalışmalarının sona erdiği, ancak enkaz kaldırma çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Rusya'da Yas Günü ilan etme yetkisinin sadece Devlet Başkanına ait olduğu bilinirken, bugün de devlet bayrakları yarıya indiriliyor, ülkedeki tüm kültür ve eğlence etkinliklerini iptal etmeleri tavsiye ediliyor.
TV kanalları da reklam ve eğlence programlarını yayınlamıyor.

Sovyet döneminde yas sadece Vladimir Lenin, Joseph Stalin, Leonid Brejnev, Yuri Andropov ve Konstantin Çernenko gibi liderlerin ölümünden sonra ilan edilmişti.

Bunun istisnası ulusal kahraman, dünyanın ilk kozmonotu Yuri Gagarin'in ölümü olarak kaydedilmişti.
Aralarında Nikaragua ve Sırbistan’ın da bulunduğu bazı ülkeler de bu günü Rusya ile dayanışma amacıyla ulusal yas ilan ederken, Moskova'daki İngiliz ve Avustralya büyükelçiliklerinde de ulusal bayraklar indirildi.