Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov tarafından yapılan açıklamada Dağlık Karabağ bölgesindeki cephe hattı boyunca kurulan gözlem noktalarının sayısının arttırıldığı belirtildi. 

Yapılan açıklamada Rusya ordusuna mensup askerlerin görev yapacakları gözdem noktalarının tekrardan konuşlandırıldığı ve sayılarında artış yapıldığı ifade edildi. Şu anki durumun göz önünde bulundurulduğu zaman, askerlerin bulundukları konumlarda ve gözlem noktalarında yeniden belirlenerek konuşlandırıldığı duyuruldu.

KARABAĞ'DA KAÇ GÖZLEM NOKTASI VAR?

Dağlık Karabağ'daki cephe hattı boyunca kurulan gözlem noktalarının sayısı da belli oldu. Buna göre, "Kuzey" sorumluluk bölgesinde 11, "Güney" sorumluluk bölgesinde ise 12 gözlem noktası olacak şekilde toplamda 23 gözlem noktası olduğu ve bu gözlem noktalarında 24 saat boyunca kontrol ve gözden işlemlerinin yapıldığı aktarıldı.

LAÇİN KORİDORUNDA GEÇİCİ GÖZLEM NOKTALARI KURULMUŞTU

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, konuya ilişkin geçtiğimiz gün bir açıklama daha yapmış, "Kuzey" sorumluluk bölgesinde 9, "Güney" sorumluluk bölgesinde de 9 olacak şekilde 18 gözlem noktası kurulduğunu ifade etmişti. Konaşenkov ayrıca, Laçin koridorunda geçici 7 adet gözlem noktası kurulduğunu duyurmuştu. Bugün itibarıyla bölgede kurulan gözlem noktalarının sayısı arttırıldı.