Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip Koronavirüse (Kovid-19) karşı, bilim dünyasından ataklar üst üste geldi. Yüksek etkinlik gösteren aşı haberleri, bütün vatandaşlara umut oldu.

Ancak çoğu kimseler, aşı yaptırıp yaptırmayacakları konusunda kararsız. Bu kişiler, yüksek etkinlik gösteren "Sputnik V" adlı Covid-19 aşısının üretildiği Rusya'daki vatandaşlar olarak kayıtlara geçiyor.

AŞILANMAKLA İLGİLİ FARKLI GÖRÜŞLER VAR

Ruslar, Kovid-19 aşısını yaptırmak istemiyor. Moskova'da yaşayan bir Rus vatandaşı Serges Kapustin, kendi ülkesinin Koronavirüse karşı geliştirdiği aşı konusunda, "Vatandaşların aşı olmakla ilgili farklı görüşleri var, fakat ben aşılanmak istiyorum." ifadelerini kullanarak ülksi tarafından geliştirilen aşıya güvendiğini söyledi.

 

BU AŞIYI FARELER ÜZERİNDE BİLE DENEMEDİLER

Emekli Mariya Aleksandrova, Kovid-19 aşısına karşı şüphesi olanlar arasında yer aldı. Aşı deneylerinin daha tamamlanmadığına dikakt çeken Aleksandrova, aşı olmayı düşünmediğini söyledi. 

Bir insan vücuduna enjekte edilen her ilacın öncelikle denetlenmesi gerektiğine vurgu yapan Aleksandrova, "Görünen o ki bu aşıyı fareler üzerinde bile denemediler. Kovid-19 aşısının fareler yerine insanlar üstünde denenmesi bence doğru değil. Bir aşı böyle hızlı geliştirilemez, denenemez." değerlendirmesinde bulundu.

RUSYA DEVLET BAŞKANI PUTİN DE AŞI OLMADI

Moskova'daki genç nüfusa mensup olan Nikita Krasovkiy, Kovid-19 aşısının içinde neler olduğunu, insan sağlığına nasıl etki ettiğini bilmediklerini, aşının yan etkileri olduğu söylentisinin dolaştığını belirterek endişesini dile getirdi.

Ülkesindeki Sputnik V aşısının çok kısa bir zaman diliminde geliştirildiğini anlatan Krasovskiy, Rusya'nın kendisini bu şekilde dünyaya güçlü gösterme çabasında olduğunu ileri sürerek, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de aşı olmadığını hatırlattı.