Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Russa Today (RT) televizyonuna bir demeç verdi. Bu demeçte Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Karabağ bölgesinde kurulacak olan Rus-Türk gözlem merkezlerinin Karabağ'ın dışında kalması hususunda bir anlaşmaya vardıklarını söyledi.

GÖZLEM MERKEZLERİ KARABAĞ DIŞINA KURULACAK

Peskov'un açıklamasına göre Erdoğan ve Putin, Azerbaycan, Ermenistan ve Rusya liderlerinin arasında imzalanan anlaşma sürecinde temas kurdu. Bu temaslar doğrultusunda Dağlık Karabağ bölgesinde kurulacak olan Rus ve Türk gözlem merkezlerinin Karabağ bölgesinin sınırları dışında yer alan Azerbaycan topraklarına kurulmasında karar kıldıkları öğrenildi.

RUS BARIŞ GÜCÜ KARABAĞ'DA

3 ülke arasında imzalanan anlaşmada yer alan 3. maddeye göre Dağlık Karabağ'da bulunan cephe hattı ve Laçin koridoru boyunca Rus barış gücü mensubu bin 960 adet asker, 380 otomobil ve özel araç ve 90 zırhlı personel taşıyıcı, bölgenin güvenliğini 5 sene boyunca tesis edecek. Ateşkesin kontrol edilmesi için ise Rus-Türk gözlem merkezleri kurulacak.