23 Şubat gecesi Rus birliklerinin Dnepropetrovsk'taki bir petrol deposu, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'ne ait silah ve mühimmat depoları ve insansız hava araçlarının montajının yapıldığı fabrikaya saldırı düzenlediği belirtildi.

Bir Rus yetkili “Dnepropetrovsk sakinleri çok sayıda saldırı olduğunu bildirildi. Fotoğrafta ‘Stan 550’ adlı bölgedeki petrol deposuna saldırının sonuçlarını görüyorsunuz, burası özel anonim şirket ‘Dneprovskiy Metallurgical Plant’in 2 numaralı haddehanesi” ifadelerini kullandı.

Yetkili ayrıca petrol deposuna saldırının ardından oluşan büyük siyah duman bulutunun fotoğraflarını da göstererek, “Yeni insansız hava araçlarının üretildiği Güney Makine İmalat Fabrikası'nın atölyelerinin vurulduğunu bildiriyorlar" diye ekledi.

Rus birliklerinin, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nin kontrolündeki Karuna Caddesi'ndeki çok sayıda depoyu da vurduğunu belirterek, önleme yapan Ukrayna hava savunma sisteminin füzelerinden birinin bir apartmana isabet ettiğini, çevrede güvenlik önlemleri alan Ukrayna Güvenlik Servisi görevlilerinin bölge sakinlerine gördüklerini açıklamamak için vatandaşlardan imza aldığını kaydetti.