Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Dağlık Karabağ bölgesiyle ilgili son durumu ele aldıkları bir görüşme gerçekleştirdi. Ardından açıklama yapan Şoygu, 5 yıl boyunca Karabağ'daki güvenliği ve ateşkesin devamlılığını tesis etmek üzere görev yapacak olan Rus barış gücü birliklerinin Şuşa ve Stepanakert şehirlerine giriş yaptığını bildirdi.

1100'DEN FAZLA RUS BARIŞ GÜCÜ ASKERİ GİRİŞ YAPTI

Bölgedeki güvenliğin tesis edilmesi adına harekete geçen Rus barış gücü birliklerine mensup 1960 askeri personelden 1100'ünün bölgeye intikal ettiği, askerlelrin Şuşa ve başkent Stepanakert'e giriş yaptığı bildirildi. Putin ve SB Başkanı Aleksandr Bortnikov ile bir videokonferans toplantısı yapan Şoygu, toplantıda yaptığı açıklamada 10-11 Kasım 2020 tarihlerinde Laçin koridorundaki kontrolün sağlandığını ve birliklerin dün saat 17.00'de Stepanakert'e girdiğini duyurdu.

 

4 GÖZLEM NOKTASI KURULDU

Şoygu'nun açıklamasına göre Şuşa ve Stepanakert'in yer aldığı bölgeye 4 tane gözlem noktası kuruldu. Bugün Güney sorumluluk bölgesinde 9 gözetim noktası kurulduğunu da açıklayan Şoygu, 9 gözlem noktasının daha Kuzey sorumluluk bölgesinde kurulacağını aktardı.