Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Habertürk canlı yayınında Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) satılmış diyerek hakaret etmesine ilişkin yayınla ilgili olarak kanala ceza kesti. Devletin zirvesi ve vatandaşlar, skandal sözlere büyük tepki göstermişti. RTÜK, çirkin sözleri yayınlayan kanal Habertürk'e 5 kere program durdurma cezasıyla en üst sınırdan idari para cezasının uygulanması kararı verdi.

 

RTÜK İNCELEME BAŞLATMIŞTI

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Habertürk kanalında canlı yayına konuk oldu ve burada Türk ordusuna yönelik olarak çirkin söylemlerde bulundu. RTÜK ise harekete geçerek söz konusu TV yayını hakkında inceleme başlattı.

ÇİRKİN İFADELER KABUL EDİLEMEZ

RTÜK'ten gelen açıklamada; bir haber kanalında yer alan yayın esnasında, programdaki katılımcılardan bir tanesinin, kahraman Türk ordusuna yönelik olarak kullandığı çirkin ifadelerin hiçbir şekilde kabul edilemeyeceği vurgulandı. Türk kültüründe, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) "Peygamber ocağı" şeklinde kabul edildiğinin vurgulandığı açıklamada, TSK'nin aziz Türk milletinin yüzünün akı olduğu beyan edildi.

İşte RTÜK tarafından yapılan açıklama

Sınır içi ve dışında kahramanca savaşarak gönül coğrafyamızdaki güvenliği ve huzuru tesis eden Türk ordusuna dil uzatmak, hiç kimsenin hakkı değildir. Sorumluluk alanımıza giren ve her kesimden insan tarafından takip edilmesi muhtemel olan bir yayında hadsiz sözler dile getirilmiştir, bu durum takibinimiz altındadır. Üst Kurul uzmanlarımız, ilgili yayın hakkında inceleme başlatmıştır.