Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), lisanssız olarak yayın yapan bir takım kuruluşlara lisans başvurusu yapmaları için süre vermişti. RTÜK'ün tanıdığı süre doldu ve bu süre zarfında başvuruda bulunmayan dijital müzik platformu, "https://www.tidal.com" URL adresli Tidal'a erişim engeli getirildiğini açıkladı.

RTÜK İHTAR ÇEKMİŞTİ

RTÜK, açıklamasında internet ortamında lisanssız bir şekilde yayın yaptığı tespit edilen bir takım URL adreslerini paylaştı. O adreslerden biri de dijital müzik platformu Tidal'a aitti. 9 Kasım 2020 tarihinde tespiti yapılan tüm URL sahipleri için 72 saatlik süre tanınmıştı. Bu süre zarfında yayıncıların, lisans için başvuru yapmaları gerekiyordu.

İşte RTÜK tarafından yapılan açıklama...

Radyo, Televizyon ve İsteğe Bağlı Yayınların İnternet Ortamından Sunumu Hakkında Yönetmeliğin; "İnternet Ortamından Yayın Lisansı Almadan Yapılan Yayın Hizmetleri" maddesinde yer alan 10. maddesine göre yapılmış duyuru kapsamında; bahsi geçen yayıncılar haricinde bütün platformların gerekli başvurusunu yaptığı beyan edildi.

Buna göre, dilekçe sunmayan yayıncılar için harekete geçen Üst Kurul; 6112 sayılı Kanun'un 29/A maddesinin 2. fıkrası gereğince Sulh Ceza Hakimliği'ne başvuruldu ve söz konuu kuruluşların yayınlarına erişimin engellenmesine karar verildi. Kuruluşlar lisans için müracaat etmesi durumunda erişim engeli kararının kaldırılması adına yeni bir süreç başlayacak.