120 bin m2’lik alanda 43 ülkeden 1000’ in üzerinde uluslararası firmanın katılım gösterdiği fuarda, 120 Türk firması inovatif ürünlerini ve sistemlerini 146 ülkeden gelen 61 bin 232 ziyaretçiye sergileme fırsatı buldu. Türkiye, Messe Stuttgart Ares Fuarcılık’ın Türkiye’deki yoğun katılımcı çalışmaları sayesinde Stuttgart’taki fuarda Türk katılımını önceki edisyona oranla yüzde 100 büyüterek yaklaşık 8 bin m2 bireysel katılım ile İtalya’dan sonra en yüksek ikinci uluslararası katılımı gerçekleştiren ülke oldu. Türk firmaları uluslararası arenadaki sektör profesyonelleri ile bir araya gelerek global pazardaki paylarını ve iş birliklerini büyüttü.

TÜRK ÜRETİCİ FİRMALARA UZAK PAZARLAR AÇILDI

Messe Stuttgart global fuar portföyü kapsamında, R+T Alliance çatısı altındaki R+T fuarlarını dünyanın dört bölgesinde (Almanya, Çin, A.B.D, Türkiye) organize ediyor. Messe Stuttgart’ın Türkiye’deki iştiraki olan Messe Stuttgart Ares Fuarcılık’ın organizatörlüğündeki R+T Turkey Fuarı ise 27-29 Kasım 2025 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’ nde 7. kez sektör temsilcilerine kapılarını açacak.

R+T Fuarı hedef olarak belirlediği Türk üretici firmalara ulaşarak, uzak pazarlar ve Türk firmaları arasında güçlü bir bağ oluşturdu.

A.B.D. ve Çin’de düzenlenen diğer R+T Alliance fuarları ve tarihleri ise şu şekilde;

Şangay’da her yıl düzenlenen R+T Asia 2024’ün bu yıl 18’incisi, 28 -30 Mayıs tarihleri arasında NECC Şangay Fuar Alanı’nda düzenlenecek.

Her yıl California’ da düzenlenen Sun Shading Expo North America 2024’ün bu yıl 3’üncüsü 24-26 Eylül tarihleri arasında Anaheim Convention Center’ da gerçekleştirilecek.