"Bence robot sadece insanları korkutmak için var" diyen Alexandria Reese, K5'in transit sistemde devriye gezmesiyle kendini "kesinlikle daha güvende hissetmediğini" söyledi. Son beş yıldır MTA çalışanı olan Nick Linnear, robotların mantıklı olmadığını düşünüyor. The Post'a "Bunun iyi bir fikir olduğunu düşünmüyorum" dedi. Robotları bizzat görmemiş olmasına rağmen, bu fikrin başlangıç için uygun olmadığını düşünüyordu.
  
"ROBOTLARA DEĞİL, POLİSE İHTİYACIMIZ VAR"

 Yeni teknoloji Eylül ayında polis yetkilileri ve Belediye Başkanı Eric Adams tarafından övgüyle karşılandı ve suçla mücadelede "yenilikçi bir araç" olduğunu söyledi. İnsan polis ortaklarıyla birlikte çalışan robot, şehrin en işlek metro istasyonunda 18 saatlik vardiyalar halinde çalıştı ve 360 HD kamerasını kullanarak dedektiflerin bir suçun ardından inceleyebileceği ve departmanın yüz tanıma veri tabanıyla senkronize edebileceği görüntüleri yakaladı. Polisin söylediğine göre polis botu, metro yolcularının insan memurları yardıma çağırmasını sağlayacak düğmelere ve mikrofonlara sahipti, ancak istasyonda devriye gezerken ses kaydı yapmıyordu.
 
ALTI AY İÇİN 12.500 DOLAR ÖDENDİ

Yetkililer geçen yıl, departmanın K5'i altı aylığına 12.500 dolara kiraladığını ve ödemeyi el koyma fonlarını kullanarak yaptığını söyledi.Ömür boyu Queens'te yaşayan 23 yaşındaki Rafael Escotto, robotları daha önce hiç duymadığını ancak dev bir Hoover elektrikli süpürgeyi çağrıştırdıklarını söyledi.
 
"PARANIN NEREYE GİTTİĞİNİ MERAK EDİYORUM"

"Birini yakalayabilirler mi? Raylara düşen birini kurtarabilirler mi?" diye şaka yaptı. "Paranın nereye gittiğini merak ediyorum," diye ekledi alaycı bir ifadeyle. 1994'ten beri Harlem'de yaşayan Joseph Williams sözlerini sakınmadı. "Bu saçmalık. Tam bir saçmalık," dedi. "Bu vergi mükelleflerinin parasını boşa harcamaktır." NYPD, botun suçla mücadeledeki etkinliğinin ayrıntılarını paylaşmadı ancak K5'in son yıllarda yaşanan birkaç aksilikten sonra Dünyanın Kavşağı'nda daha yüksek profilli felaketlerden kaçındığı görüldü.
 
BİR ARAMADA ÇOCUĞUN AYAĞINI EZMİŞ

CNN'e göre 2016 yılında bir K5, Kaliforniya'daki bir aramada bir çocuğun ayağını ezdi.