Tüm Türkiye'nin kalbinin İzmir'de attığı dönemde İzmir Seferihisar depreminin ardından yıkılan binaların enkazı altında sıkışıp kalanlardan iyi haberler bekleniyor. Enkaz altında kalanlara umut olan arama-kurtarma ekiplerinin bölgedeki çalışmaları durmaksızın devam ederken, iyi haberlerin yanı sıra İzmir'den acı haberler de gelmeye devam ediyor.

Kamuoyunun umutla Seda Dinçer'den iyi haber gelmesini beklediği anda arama kurtarma ekipleri ne yazık ki 20 yaşındaki Seda Dinçer'in cansız bedenine ulaştı.

Diğer acı haber ise Rızabey Apartmanı enkazı altında kalan tüp bebek ikizleri 14 yaşındaki Çınar ve Sayra'dan geldi. Ailelerinin 5 yıllık çocuk hasretinden sonra dünyaya gelen tüp bebek ikizleri, tüm hayallerini ve umutlarını kendilerine mezar olan bina enkazının altında bıraktı.

İkizler Çınar ve Sayra yaşamını yitirdi

Bayraklı bölgesi, depremde en fazla zarar gören bölge olarak kayıtlara geçti. Yıkılan Rızabey Apartmanı enkazı altında kalan 14 yaşındaki ikizler Çınar ve Sayra'ya uzun süredir ulaşmaya çalışan AFAD ve diğer sivil toplum kuruluşu ekipleri, itfaiye erleri ve hatta vatandaşlar, ikizlerden gelecek umutlu bir haberi bekliyordu. İkizlerden acı haber geldi. 14 yaşındaki tüp bebek ikizleri Çınar ve Sayra, enkaz altında can verdi.

İkizlerden Sayra'nın son sözleri yürek dağladı

Büyük hayalleri olan ikizler, tüm hayallerini enkaz altında kaybetti. Sayra doktor olmanın, Çınar ise pilot olmanın hayalini kuruyordu. Gelen bilgilere göre depremden bir saat önce Sayra, babasını arayarak kendisinden bir kulaklık almasını rica etmişti. İkizlerin her ikisi de okuldaki derslerinde oldukça başarılıydı ve gelecek vaat ediyordu.