Sunak, Başbakanlık Ofisi 10 Numara önünde yaptığı açıklamada, "Son haftalarda ve aylarda aşırılık yanlısı olaylar ve suçlarda şok edici artış gördük." ifadesini kullandı. İngiltere sokaklarında yapılan Gazze'ye destek eylemlerinin tehdit, tahrik ve planlı şiddet olayları haline dönüştüğünü savunan Sunak, ülkedeki Yahudi ve Müslümanların günlük hayatta çeşitli baskılar ve zorluklarla karşılaştığını söyledi.

Sunak, "Demokrasimiz hedefte." derken eylemcilerin birçok etkinliği sabote eden eylemler düzenlediği, milletvekillerinin evlerinde güvende hissetmediği, parlamentonun dahi güvenlik endişeleriyle toplandığını öne sürdü. Siyasetçi George Galloway'in "Gazze referandumu" olarak adlandırdığı Rochdale ara seçiminden zaferle çıkmasına da değinen Sunak, "Endişe verici olmanın da ötesinde." değerlendirmesinde bulundu.

Sadece hükümetin değil herkesin yaşananlara tepki göstermesi gerektiğini belirten Sunak, "Bizi parçalamak isteyen güçler var. 7 Ekim'den bu yana, savaşın masumlara, kadınlara ve çocuklara getirdiği korkunç acılar konusunda hepimizin hissettiği insani kaygıdan, bölücü, nefret dolu bir ideolojik gündemi ilerletmek için yararlanmaya çalışanlar var." diye konuştu.

"Son dönemdeki birçok olayda, değerlerimize düşman ve demokratik geleneklerimize saygısı olmayan küçük gruplar tarafından sokaklarımız ele geçirildi." diyen Sunak, Müslümanlarla aşırılık yanlılarını birbirinden ayırdığını da ifade etti.