Hali hazırda restorasyon çalışmaları yapılan Aydos Kalesi, çalışmaların sona ermesinin ardından turizme kazandırılacak. Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, ilçedeki tarihi canlandıracak olan Aydos Kalesi'ni dolaşarak inceleme yaptı.

Başkan Keskin, Fuat Sezgin Parkı'nı çocuklar için hizmete açmıştı. Başkan Keskin kaledek incelemelerin ardından Millet Bahçesi ve Teferrüç Tepe Mesire Alanı'nı da gezdi. Millet Bahçesi ve Teferrüç Tepe Mesire Alanı'nın yapımına kısa süre içinde başlanacak.

AYDOS KALESİ DÜNYA KÜLTÜR MİRASINA HEDİYE OLACAK

Restorasyon çalışmaları ile gün yüzüne çıkan Aydos Kalesi'ndeki düzenlemelerin ardından kale tarih turizmine kazandırılacak. Kalede inceleme yapan Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, kalenin kısa süre içinde ziyarete açılacağını vurguladı. Kalenin dünya kültür mirasına verilecek en güzel hediyelerden biri olacağına dikkat çeken Başkan Keskin, "Yürüyüş yolları, seyir terasları ile yakında hizmete açacağız. Kalenin açılmasıyla ilçemizde tarih yeniden canlanacak." dedi.

'YARINLARA UMUTLA BAKAN GENÇLERİN YETİŞMESİNİ HEDEFLİYORUZ'

Başkan Keskin, Sultanbeyli'deki sosyal yaşam alanlarının hızlı bir şekilde arttığını söyleyerek Fuat Sezgin Parkı'nın da çocukların hizmetine bugün girdiğini belirtti. Sultanbeyli'nin iki tarafının da yeşilliklerle kaplı olduğunu belirten Keskin, yeşil alanların sayısını arttırmak için çalışarak ilçedeki sosyal yaşam alanlarının çeşitlendirileceğini duyurdu.

Sultanbeyli Belediyesi'nin amacının yarınlara umutlu bakan gençlerin yetiştiği bir ilçe oluşturmak olduğunu belirten Keskin, "Dolayısıyla çalışma arkadaşlarımızla birlikte tabiri caizse kolları sıvayıp evlatlarımızın mutlu olacağı, gelişimlerine katkı sunacak yeşil alanlar oluşturuyoruz." dedi.

'DOĞA BİR NİMET, YAŞAM ALANIDIR'

Başkan Keskin, doğanın bir nimet ve yaşam alanı olduğunun bilinciyle hareket ettiklerini söyledi. Doğa için yaptıkları her çalışmanın ileride karşılık vereceğini söyleyen Keskin, yeşil alanları arttırmak için çabalamaya devam edeceklerini de vurgulayarak, Amasya Caddesi'ndeki sosyal yaşam alanını da hizmete açacaklarını söyledi.

Sultanbeyli ilçesinde devam eden projeler

Sultanbeyli Belediyesi'nin devam eden projeleri olan Mimar Sinan Millet Bahçesi ve Teferrüç Tepe Mesire Alanı'ndaki çalışmalar sürüyor. Başkan Keskin, Aydos Kalesi çevresinin de düzenleneceğini duyurdu. Söz konusu projelerin Sultanbeyli çehresini olumlu yönde değiştireceğini vurguladı.