CNN Türk'teki canlı yayında 3 Kasım 2020 ABD seçimleri gündem konusuydu. Canlı yayın konuğu Hürriyet'in ABD Muhabiri Razi Canikligil, kendisinin sürekli olarak sözünü kesen Takvim Gazetesi Ankara Temsilcisi Zafer Şahin'e çok sert tepki göstererek hakaretler etti. Razi Canikligil, "Sen aptal, şapşal adamın tekisin." ifadelerini kullandıktan sonra canlı yayından ayrıldı.

Razi Canikligil, Zafer Şahin'e ne dedi?

Canlı yayında birbirine giren Canikligil ve Şahin'in kavgası büyük gündem oldu. Zafer Şahin'in, Canikligil'in ABD vatandaşı olmasından ötürü ABD anayasasına el basıp yemin etmesinin söz konusu olduğu bir ithamda bulununca deliye dönen Canikligil, Zafer Şahin'e, "Sen aptal, şapşal bir adamsın." dedi.

 

Bir özür mesajı yayınladı

Adı gündem olan Razi Canikligil, olayın ardından sosyal medyadan bir özür mesajı yayınladı. Günlerdir zor dayandığını ifade eden Canikligil, "Özür dilerim. Buraya kadarmış." ifadelerini kullandı.

Razi Canikligil kimdir?

İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu mezunu olan Razi Canikligil, 1997-1998 yılları arasında New York Üniversite'sinde gerçekleşen "Profesyonel Çalışmalar" programına katılım göstererek "Reklam ve Pazarlama" sertfikasını almaya hak kazandı. 

1985 yılında "Ses" ve "Hayat" gibi dergilerde muhabirlik yaparak gazeteciliğe başlamıştır. Yıl 1988'i gösterdiğinde Hürriyet Gazetesi'ne geçiş yaptı. Ardından 1990 yılında Hürriyet'in New York şehrinde bulunan bürosunda gazetecilik yapmayı sürdürdü.