Geçmişin izlerini taşıyan sadaka taşı modelini günümüze yorumlayan Tuzla Belediyesi Ramazan ayı için özel bir yardımlaşma kampanyası başlattı.

DİJİTAL SADAKA TAŞI YÖNTEMİYLE YARDIMLAŞMA KAMPANYASI

Türkiye’nin dört bir yanında alan el ile veren eli buluşturan Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı, maddi ve manevi yardımlaşmanın en çok arttığı ay olan Ramazan ayında özel bir sosyal sorumluluk projesi başlattı. ‘Evden Eve İyilik’ ismiyle başlatılan komşudan komşuya dayanışma hareketinde, Tuzla sınırlarında oturan vatandaşlar, evdeneveiyilik.com web sitesi üzerinden, ihtiyaç sahibi komşuları için; gıda kolisi, ev mobilyası, elektronik eşya, beyaz eşya, kıyafet ve oyuncak bağışı yapabilecekler. Komşudan komşuya başlatılan bu dayanışma harekatı, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı, koordinasyonuyla bağış yapılan komşuların evlerine teslim edilecek. Komşular, komşusunun haberi olmadan onların ihtiyaçlarını karşılamış olacaklar.

BAŞKAN YAZICI ÇOCUKLAR İLE İFTAR YAPTI

Tuzlalı 8-14 yaş grubu çocukların; sokağın olumsuz ortamından uzaklaştırarak, güvenli ve kontrollü bir ortamda ders çalışmalarını, kitap okuma alışkanlığı kazanmalarını, boş vakitlerini yararlı bir şekilde değerlendirmelerini, sosyal alanda yeteneklerini geliştirebilmelerini sağlamak amacıyla Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı tarafından hayata geçirilen Bilgi Evleri’ne giden 250 çocuk, ‘İlk İftarım’ programında bir araya geldi. Tuzla Belediyesi Ayyıldız Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen programa Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı da katıldı. Başkan Yazıcı ve çocuklar birlikte oruç açtılar. İftarın ardından Başkan Yazıcı, masaları tek tek gezerek programa katılan çocuklarla yakından ilgilendi.

TUZLA’DA İFTAR ÇADIRI GELENEĞİ DEVAM EDİYOR

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın talimatlarıyla Tuzla’da Ramazan ayı hazırlıkları başladı. Bu kapsamda Tuzla Devlet Hastanesi’nin bahçesine iftar çadırı kuruldu. Tuzla dışından Tuzla Devlet Hastanesi’ne gelen hasta ve hasta yakınlarının da yararlanabileceği iftar çadırında bağışçıların destekleri ile her gün bin kişilik sıcak yemek dağıtılacak. Bin kişilik iftar çadırı, Ramazan ayının her günü iftar çadırı geleneğini yaşatarak Tuzlalı vatandaşları iftarda buluşturmaya devam edecek.

KÜLTÜR SANAT ETKİNLERİ DEVAM EDİYOR

Tuzla Belediyesi, yıl boyunca sürdürdüğü kültür sanat etkinliklerine Ramazan ayında da devam ediyor. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın destekleri ile iftar çadırından kumanya dağıtımına, Ramazan Karavanı’ndan ilahi dinletilerine, söyleşilerden canlı yayınlara, oyunlardan sürpriz hediyelere kadar onlarca kültür sanat etkinliği, Tuzlalı vatandaşlara unutulmaz bir Ramazan ayı yaşatacak. Her gün farklı mahallerde yapılacak olan etkinlikleri iftar saatinden sonraki söyleşi programları takip edecek.

RAMAZAN KARAVANI TUZLALI ÇOCUKLAR İÇİN SOKAKLARDA

Ramazan Karavanı, Tuzlalı çocuklar için yollara çıktı. İçeriğinde illüzyon gösterileri, tahta bacak gösterisi, palyaço gösterisi, maskot gösterileri, animatörler, Hacivat Karagöz oyunları, balon şovları ve atölye çalışmaları bulunan Ramazan Karavanı, çocuklara unutulmaz bir gün yaşatacak. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın çocuklar için özel olarak hazırlattığı Ramazan Karavanası, Ramazan ayı boyunca Tuzla’nın 10 farklı noktasında çocuklarla buluşacak.