Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) her yıl nüfus verilerini yayınlıyor. Bu verilerden yola çıkan Karayolları Genel Müdürlüğü de Türkiye'deki 81 ilde ve 911 ilçedeki giriş çıkışlara koyulan tabelalar üzerindeki bilgileri yeniden düzenliyor.

Rakım tabelalarında değişiklik yapılmasıyla birlikte masrafların ortadan kaldırılması bekleniyor. Yeni uygulama kapsamında bütün illerde ve ilçelerdeki tabelalardan rakım ve nüfus bilgileri kaldırılıyor.

TABELADA RAKIM VE NÜFUS BİLGİLERİ YOK

Söz konusu düzenlemeler öncelikli olarak Eskişehir'deki Ankara, Kütahya ve Bursa güzergahlarındaki 3 tabelada uygulandı. Yeni düzenleme çerçevesinde tabelada daha önceden yer alan "Nüfus: 872000" ve "Rakım: 788" ibareleri kaldırıldı ve tabela üzerinde yalnızca 'Eskişehir' yazısı kaldı.

TABELALARDAKİ DEĞİŞİKLİĞİ FARK ETTİLER

Vatandaşlardan Duygu ve Bilal Ateş, gittikleri pek çok şehirdeki düzenlenmiş tabelaları fark ettiklerini vurgu yaptı. Duygu Ateş, "Tabelalardaki değişikliği fark ettikten sonra sebebini merak edip araştırdık. Öğrendiğimize göre Karayolları, maliyet düşürmek adına öyle bir düzenleme yapmaya karar vermiş. Biz şehirlerarası yolculuk yapıyoruz. Geçtiğimiz haftalarda Kırıkkale'ye gittik. Oradaki tabelada da nüfus ve rakım bilgileri yer almıyordu. Biz de dolaştığımız şehirlerden bize bir anı kalsın diye şehir tabelalarının altına geçip fotoğraf çekiyoruz." dedi.

SOSYAL MEDYA KULLANICILARININ DİKKATİNİ ÇEKTİ

Ortaya çıkan fotoğraflardan sonra sosyal medyadaki kullanıcılar da bu uygulamanın detaylarını merak etmeye başladı. Kullanıcılar, sosyal medya platformları üzerinden yeni düzenleme çerçevesinde bilgileri kaldırılan tabelalara ait fotoğrafları paylaşmaya başladı.