Cointelegraph'ta yer alan habere göre, Zengin Baba Yoksul Baba (Rich Dad Poor Dad) adlı kişisel finans kitabının yazarı Robert Kiyosaki, enflasyonun küresel olarak yaşam standartlarını kötüleştirdiği bu dönemde Bitcoin, altın ve gümüş gibi varlıklara olan desteğini yineledi.
 
Altın fiyatı kısa bir süre önce ons başına 2 bin doları aşarak itibari para birimlerinin zayıfladığı ortamda istikrarlı bir toparlanma gösterdi.


Bitcoin ekosisteminin güçlü bir destekçisi olan Kiyosaki, X'teki 2,4 milyondan fazla takipçisine, "sahte finans sistemi" olarak adlandırdığı itibari para birimlerine olan bağımlılıklarını azaltmalarını tavsiye etti.
 
Para biriktirmeye çalışan ortalama bir insanın "kesinlikle kaybedeceğini" söyleyen Kiyosaki, altın, gümüş ve BTC gibi diğer yatırım türlerine yatırım yapılması gerektiğini söyledi:

 
“Kaybedenlerden olmayın. Sahte para sisteminden çıkın. Çok geç olmadan altın, gümüş ve Bitcoin'e yatırım yapın.”
 
Kiyosaki, yükselen enflasyon ve artan günlük sorunlar nedeniyle ABD hükümetini suçladı.
 
Varlıklarını Bitcoin ve değerli metallere taşımaya devam ettiğini çünkü "liderlerin hiçbir şeyi umursamadığını" ve eylemlerinin savaş ve yoksulluğa yol açtığını söyledi.
 
 
Kiyosaki, 20 Ekim tarihinde altın fiyatının 2.100 dolara ulaşacağını öngörmüştü.
 
Kiyosaki, altın fiyatının yakın gelecekte 3.700 dolara yükselmesini beklediğini belirtti.
 
 
Kiyosaki, hisse senedi ve tahvil piyasasının çökmesi halinde, Bitcoin fiyatının 1 milyon dolara fırlayacağını, altın ve gümüşün değerinin ise 75 bin ve 65 bin dolara yükseleceğini vurguladı.
 
Robert Kiyosaki'nin ons altın için 3700 dolar tahmini tutarsa gram altının 5 bin liralara gideceği anlamına geliyor.