Aynı zamanda AR/VR gözlük için de yonga seti geliştirmeye devam ediyor. Şirket sanal gerçeklik için kısa süre önce XR2+ Gen 2 işlemcisini duyurdu. Yeni Qualcomm Snapdragon XR2+ Gen 2 ve özelliklerine göz atalım.
 
Snapdragon XR2+ Gen 2, çok önemli güncelleme ve geliştirmeler içeriyor. Çok yakın zamanda piyasaya sürülecek bazı sanal gerçeklik (VR) ve artırılmış gerçeklik (AR) gözlüklerde kullanılması beklenen bu işlemcinin özelliklerini ele alalım.
 
Qualcomm Snapdragon XR2+ Gen 2, GPU performansında yüzde 15, CPU tarafında ise yüzde 20 daha yüksek frekans sunarak kullanıcı deneyimini yükseltmeyi başarıyor. 
 
Yeni çipler Sanal gerçeklik gözlüklerindeki çift ekran için 4.3K çözünürlük desteği ile birlikte 90 FPS‘ye kadar uygulama ve oyun performansı yaşatıyor.
 
Yeni işlemci toplamda 12’den fazla eşzamanlı kamera desteğiyle beraber güçlendirilmiş yapay zeka yetenekleri ve geliştirilmiş görüntü işleme birimine (ISP) sahip olan Snapdragon XR2+ Gen 2 işlemcisi rakiplerini kara kara düşündürüyor.
 
Tüm bunlara ek olarak renkli ve ultra-hızlı 12 milisaniyelik video görüş süresi sunarak takdir kazandı.
 
Qualcomm FastConnect bağlantı sistemi ile desteklenen Snapdragon XR2+ Gen 2, Wi-Fi 7 ve Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.3 / 5.2 kablosuz bağlantılarını destekleyebiliyor. Bu noktada işlemcinin yüzde 60 daha fazla verim sunması bekleniyor.
 
Yeni geliştirilen işlemcinin ilk olarak Google ve Samsung‘un sanal gerçeklik gözlüklerine güç vermesi bekleniyor.

Yapılacak cihazların Apple Vision Pro ile rekabet edeceği tahmin ediliyor.