Gelen bilgiye göre, 2019 yılında ülkemize göçmen kılığında sızan K.A. adlı PYD/YPG'li terörist, jandarma tarafından yakalandı, ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Teröristin Ankara'daki Beypazarı ilçesinde tarım işçisi şeklinde çalıştığı öğrenildi. 

Başkent Ankara'da düzenlenen operasyon kapsamında Halep doğumlu terör örgütü mensubu yakalanarak işlemlerin ardından adli makamlara sevk edildi. Terörist, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

GÖÇMEN KILIĞINDA ÜLKEYE GİRDİ

Jandarma Genel Komutanlığı TEM Daire Başkanlığı ve Ankara İl Jandarma Komutanlığı tarafından teknik ve fiziki takibe alınan terörist K.A.'nın Ankara'nın Beypazarı ilçesinde olduğunu belirleyen ekipler, teröristi yakalamak üzere düğmeye bastı.

Bu bilgilere göre teröristin Suriye'deki Resulayn bölgesinde istihbarat birimlerinde görev yaptığı, yıl 2019'u gösterdiğinde ise göçmen kılığı altında Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra Ankara Beypazarı'na geldiği ve tarım işçisi olarak göreve başladığı belirlendi.

Gerçekleşen operasyon kapsamında 13 Kasım 2020 tarihinde, terörist K.A. Beypazarı'nda yakalandı. 17 Kasım 2020 tarihinde ise çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.